KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV KOMŠINICE ZBOG TROVANJA STOKE POVRATNIKA NEDŽADA HERCEGLIJE

Hits: 2598

Policija iz Istočnog Sarajeva podnijet će Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Ane Abazović (32) iz Rogatice, zbog trovanja tri krave povratnika u rogatičko selo Bjelogorci Nedžada Herceglije.

Podsjetimo, prije tri dana otrovana je stoka povratničkoj porodici kod Rogatice što je izazvalo brojne reakcije i osude. U voćnjaku, nedaleko od kuće, životinje su patile i uginule nakon što su konzumirale vještačko đubrivo.

Kako se navodi, na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji i prikupljenih dokaza, policijski službenici PS Rogatica identifikovali su A. A. (1985) iz Rogatice kao osobu osumnjičenu za izvršenje krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

– Lice se sumnjiči da je 09/10.novembra, na porodičnom imanju oštećenog, na području opštine Rogatica, u stočnu hranu pomiješalo materiju koja svojim izgledom asocira na vještačko đubrivo, koju je stoka pojela i nakon čega je uginula – navodi se u saopćenju PU Istočno Sarajevo.

Iz policije dalje navode da će nakon provedenih vještačenja izuzetih tragova sa uviđaja mjesta događaja i pregleda leševa uginulih grla stoke, Okružnom javnom tužilaštu u Istočnom Sarajevu – Područnoj kancelariji Višegrad biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Abazović je komšinica porodice Herceglija.

AVAZ

One thought on “KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV KOMŠINICE ZBOG TROVANJA STOKE POVRATNIKA NEDŽADA HERCEGLIJE

  • November 14, 2017 at 6:33 pm
    Permalink

    U Ženevi u prodavnicama
    Na malo kilogram malina košta od 20 do 24 CHF

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.