LIBERALI GORAŽDE: BRUTALNO OVLADAVANJE JAVNIM PREDUZEĆIMA I USTANOVAMA CILJ SKUPŠTINSKE VEĆINE U GORAŽDU!

Hits: 236

Sutrašnja sjednica Skupštine BPK-a Goražde je nastavak sječe glava, ovaj put direktora srednjih i osnovnih škola.

SDA prodaje sve svoje kadrove koji nisu u sprezi sa premijerkom i nekoliko poslanika.

Malo je ko mogao povjerovati da će se SDA koja je ipak uživala veliki rejting za vrlo kratko vrijeme uplesti u jednu kolotečinu iz koje će sve one koji imaju drugačije mišljenje sklanjati i na ta mjesta dovoditi kadrove koji gledaju kroz naočale određenih moćnika.

Imali smo priliku da čujemo od Bakira Izetbegovića kako se treba poštivati Ustav i ostali Zakonski akti a svjedoci smo kršenja i odudaranja od svake izgovorene riječi.

Nisu im sveta ni šehidska djeca koja su postavljena na određena mjesta poput Medihe Jašarević-Hodžić, pa je sa mjesta direktora Centra za socijalni rad smjenjena samo zato što je otkrila da se godišnje bez opravdanosti izdvaja 120 hiljada KM.

Sljedeća je na redu direktorica Zavoda za zapošljavanje jer je radila za kadrove SDA koji su u sukobu sa kadrovima neistomišljenika SDA.

Komesara prepadaju neusvajanjem izvještaja i tako mu daju poruku da će novo izabrani nezavisni odbor skloniti njega isto kao što su se sklonili i ostali direktori.

Postoji mogućnost da će njega usmjeriti u zamućeni potok kojim hode gospodari života i smrti u Goraždu te da će uz dobijene zadatke odraditi započeti projekat čišćenja od primjesa svega drugog i drugačijeg.

Televiziju su neusvajanjem izvještaja podredili da se tamo oglašavaju samo onoliko koliko puštaju oni kreatori politike, te je direktorica na velikom iskušenju. Možda će morati platiti zakupninu za poslovni prostor dok smo mi dali bez kirije OSA na 30 godina poslovni prostor, nama Centar za kulturu traži zakupninu za televiziju. Možda su to uradili sa pravom jer smo mi ustupanjem prostora na apoteci njima izbili zakupninu koju su imali za sadašnji prostor koji koriste.

Sječa glava svima koji nisu u timu kojim rukovode određeni kadrovnici SDA i pratilaca je neizbježna te nas čeka jedna nova garnitura podobnih kadrovnika sa znanjem  koje mogu upotrebiti samo onoliko koliko im oni kažu. Vlada je toliko zakomplikovala, sve ono sto su započeli, da se moramo zapitati do kada će moći da plovi ovaj brod koji je već nasukan na velike grebene, a od svuda pušu jaki monsuni. Spasilaca nema jer niko nije ponijo spasilačku opremu i tako će BPK-a „TITANIK“,  najvjerovatnije  se morati dobro iskrcati a već je počelo iskrcavanje jer mladi odlaze iz ovoga kantona u velikom broju. Tunel koji služi da nas prisili da im damo snagu Drine će puniti uši nama od strane Fadila, Bakira, Zvizdića i ostalih.

Citiramo Bakira,

Nema procesa imaju detalji, Detalj je vladavina Ustava i Zakona.

Mi ispod toga nečemo ići“.

            Liberalna stranka će do kraja tražiti poštivanje onoga što i Bakir Izetbegović traži od drugih mi tražimo od njega. Poštujte gospodine predsjedniče Ustav u cijeloj Federaciji i svakom Kantonu.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.