MUHAMED RAMOVIĆ ISKOČIO IZ HELIKOPTERA

Hits: 13339

Vježbom jedinica Civilne zaštite i njihovim svečanim defileom popodne je u Goraždu počela svečanost koju su lokalne vlasti organizirale povodom dobijanja statusa grada. Uslijedio je svečani dio programa tokom kojeg su predstavljeni svi sportski klubovi, kulturno – umjetnička društva, vrtići, škole, a atletskom stazom su prošetali i maturanti srednjih škola.

Uz zvuke pjesama „Snivaj Goražde“ Slavka Klisure i „Da Goražde nam živi“ Belkise Vehabović, zastavu Grada Goražda na jarbol su podigli uspješni mladi Goraždani, Zaim Šuman, Džejla Ramović, Sanin Kanlić, Adi Alikadić, Aldin Mićivoda, Sara Medina Šehović i Berin Spahović. Gradonačelnik Muhamed Ramović ključeve grada simbolično je predao djeci Goražda, a oni su ga darivali Adiju Džemidžiću  kustosu Zavičajnog muzeja, gdje će biti trajno pohranjen. U programu je učestvovalo više od 1.000 učesnika, među kojima je bio veliki broj osnovaca, koji su svojim tijelima ispisali riječi Grad Goražde. Program kojeg je pratilo nekoliko hiljada posjetilaca, među kojima su bile i delegacije prijateljskih gradova, okončan je koncertom Hanke Paldum.

Iako on neće riješiti nagomilane komunalne, ekološke, infrastrukturne i probleme putnih komunikacija u ovom gradu, status grada u Goraždu je dočekan sa prenaglašenom euforijom. A sam status neće riješiti brojne komunalne, ekološke, infrastrukturne i druge probleme Goražda.

U vježbi jedinica Civilne zaštite učestvovao je i helikopter Oružanih snaga BiH. Demonstrirana je spremnost jedinica za transport i prijem povrijeđenog nakon medicinske evakuacije uz pomoć letjelice iz koje je, na opće iznenađenje, iskočio – Muhamed Ramović. Nije jasna njegova uloga u samoj vježbi, jer Ramović je na travu, s rukama podignutim u zrak, iskočio u svečanom odijelu, u stilu Lepe Brene koja je sličan performans prvi put izvela 1989. godine na stadionu Vasil Levski u Sofiji.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *