NOVALIĆ OBEĆAO DA ĆE LJETOVATI U USTIKOLINI ČIM SE NAPRAVI TUNEL ZA GORAŽDE, DO TADA SAMO TURSKA, ŠPANIJA BAHAMI I PALMA DE MAJORKA

Hits: 6535

Federalni premijer Fadil Novalić tokom posjete Goraždu najavio je da će ljetovati u Goraždu i Ustikolini čim se napravi moderna saobraćajnica i tunel koji će skratiti razdaljinu između Goražda i Sarajeva za 40 kilometara.

–  Imate divnu prirodu, rijeku Drinu, klimu, dosta sunčanih dana, ali ste brate nekako zabačeni, baš ste „zadnja rupa na sviralu“ tako da ja, sve dok ne napravite tunel i brzu cestu za Sarajevo ne mogu dolaziti na ljetovanje ovdje –  rekao je Fadil Novalić prilikom posjete Goraždu u nedelju.

Novalić je između ostalog rekao da mu nije jasno kako do sada nije napravljen tunel, ako treba samo 200 miliona i ako je dužina tunela oko pet kilometara.

–  Edhem Bičakčić nekadašnji premijer Vlade FBiH iz SDA vam je 1999 godine obećao brzu cestu za Sarajevo. On je tada ostavio u amanet svakom narednom premijeru da govori i obećava da će biti izgrađen tunel i brza cesta Goražde – Sarajevo, i ja preuzimam taj amanet, i evo vam obećavam istu stvar. Vjerujem da će i premijeri nakon mene nastavaiti tu tradiciju da vas obmanjuju kako će put biti izgrađen –  poručio je Fadil Novalić okupljenoj masi.

Na skupu SDA u Goraždu Novalić je rekao i da je sa ostalom delegacijom u BPK Goražde došao preko „Krive drage“ da se sav zaprašio, da je polomio amortizere te da su mu se izlizale pakne od automobila „Audi A8“ koji košta 200 000 KM i da to stvarno nema smisla.

–  Imate prirodne ljepote i volio bih izdvojiti nekoliko dana za ljetovanje ovdje, ali kako da dođem ako “polomim” auto, sebe, svoju porodicu i povrh svega moram izdvojiti dva sata dok dođem iz Sarajeva u Goražde ili Ustikolinu. Je li Vama u Goraždu jasno da ja za dva sata mogu biti u Turskoj ili Španiji na ljetovanju – pitao je Novalić prisutne u velikoj Sali Centra za kulturu Goražde

Sve dok ne napravite put ja više neću dolaziti u Goražde, a ljetovaću na Bahamima, Palma de Mallorci, Sardiniji, Antaliji i drugim egzotičnim mjestima što i vama toplo preporučujem – zaključio je Novalić.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

Gorazde Portal

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: