NOVALIĆ: SDA ĆE PREDLOŽITI ZAKON DA SE NAPLAĆUJE POREZ SVIMA KOJI ODLAZE IZ BIH

Hits: 51520

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić istakao je u petak da će SDA stranka predložiti zakon u Parlamentu BiH da se uvedu porezi na sve građane BiH koji rade u inostranstvu, a novac donose u BiH te ne plaćaju porez na dobit.

Ovaj zakon bi trebao povećati budžetska sredstva za najmanje 100 miliona maraka svakih 6 mjeseci.

Mnogo naših građana zarađuje ogroman novac u zemljama EU, a kada dođu u BiH troše ga na luksuz i eventualnu obnovu i izgradnju objekata za život. Mislimo da je fer da se uvede porez od 10 posto na sve građene koji rade van BiH rekao je Novalić. Ovaj zakon neće obuhvatati samo studente i one osobe koje su na doktorskim disertacijama.

Prijedlog zakona će biti na dnevnom redu sljedeće sjednice parlamenta BiH i nadamo se da će proći glasanje.

Da bi se eventualno spriječio nelegalni unos novca u državu bez plaćanja poreza na granicama ćemo uvesti fizički pretres građana za koje sumnjamo da bi mogli imati novac a nisu ga prijavili.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima

gorazdeportal.com

6 thoughts on “NOVALIĆ: SDA ĆE PREDLOŽITI ZAKON DA SE NAPLAĆUJE POREZ SVIMA KOJI ODLAZE IZ BIH

 • April 10, 2017 at 10:15 pm
  Permalink

  E pa neka vam je aferim i zato! Da Bog dragi da pa da i to docekam! I mantrak cu vam vise donijeti i marku. A svake godine sto na peskes rodbini sto na ostale, humanitarne akcije, unesem masu para.
  Pa hajte majkovici donesite taj zakon pa da vidimo kako cete proci. Moja marka, u tom slucaju, vise nece vidjeti “Bosnu ponosnu”!
  Umjesto da otvarate ljudima nadu i radite na stanju da se ljudima mili donijeti kes novac i svakako ga potrositi sto kroz PDV sto u ostale dazbine, vi biste da onako, asicare, ljudima tutnete ruku u dzep.
  Ako je doslo do ovoga onda, u istinu, to znaci da je “dogorelo do nokata”.
  IZGLEDA “DOGORJELO SOKOLU DO GNIJEZDA”!

  Reply
  • April 11, 2017 at 7:01 pm
   Permalink

   Svaka cast, netreba im dati nista… banda lopovska ce uvesti porez i na vazduh bosanski. Malo pokrali, fali im jos… a zemlju nam unistili… crknite vise jednom, bando SDA-ovska. Lopovi koji su krali vrece zlata od humanitarne pomoci… neka ih kazni dragi Bog…a hoce. Ilavu a ukradose kisu boziju… fuj, fuj, fuj… otpad ljudski.

   Reply
 • December 17, 2017 at 7:29 pm
  Permalink

  NOVALICU DJUBRE JEDNO

  Reply
 • December 24, 2017 at 4:25 pm
  Permalink

  Vrlo pametan. Jos jedan razlog da vise nikad ne dodjem u bosnu i da nekretninu kupim napr. U Spaniji. I da se odreknem bosanskog drzavljanstva. A vjerujem da ce mnogi isto napravit. Samo ce bakir i ova budala i njima slicni ostati pa se jebite sa arapima.

  Reply
 • January 5, 2018 at 10:53 pm
  Permalink

  Samo to Fadil i njegovi vajni “savjetnici” mogu skontati takvu bedastoću!Aferim “domoljupci”!!!

  Reply
 • January 6, 2018 at 10:48 pm
  Permalink

  Super ja cu od sada samo kartice nosati ??? e moj Novalicu neces imati nafka madafaka ??????

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.