ODRŽAN PRVI SAJAM KREATIVNOSTI ”NAŠIH RUKU DJELO” OŠ H– USEIN EF. ĐOZO

Hits: 353

Povodom nadolazećeg praznika 8. marta – Međunarodnog dana žena, danas je u Osnovnoj školi ”Husein ef. Đozo” svečano otvoren prvi sajam kreativnosti pod nazivom ”Naših ruku djelo”.

Riječ je o manifestaciji koju su organizovali nastavnici, učenici i roditelji pomenute škole, prvu godinu. Cilj sajma je promocija poduzetničkog učenja kod učenika, a to znači da su učenici sami osmislili šta bi mogli napraviti (izraditi), a da to neko želi kupiti, kako privući kupca, koju cijenu odrediti za svoj proizvod ili uslugu, kako urediti ambijent da se posjetioci lijepo osjećaju.

Novac zarađen na sajmu usmjerit će učenici, tako što će odrediti koji će projekat realizovati od tih sredstava. Učenici će biti glavni nosioci svih aktivnosti, a nastavnici i uprava škole podrška učenicima. U sve aktivnosti uključeni su i roditelji kao podrška svim aktivnostima.

Riječi dobrodošlice na prvi sajam kreativnosti ”Naših ruku djelo” uputila je direktorica OŠ ”Husein ef. Đozo” Halida Kurtović, nakon čega se zahvalila učenicima i njihovi roditeljima koji su pomagali u izradi proizvoda koji su se prodavali i naravno nastavnicima i uposlenicima škole bez kojih kako je istakla direktorica Kurtović sajam sigurno ne bi bio realizovan.

Sajmu kreativnosti u OŠ ”Husein ef. Đozo” prisustvovao je veliki broj roditelja i rodbine učenika, a među njima je bio i načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović koji ovom prilikom čestitao nastavnicim, učenicima, menadžmentu škole kao i roditeljima zahvaljujući kojima se realizovao sajam, te naglasio da Općina Goražde podržava projekte OŠ ”Husein ef. Đozo”.

Čestitke na organizaciji sajma uputio je i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Damir Žuga.

Izvor: gorazde.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.