PONOVNO POSTAVLJANJE “KAMEN TEMELJCA” ZA UNIVERZITET U GORAŽDU VEĆ NA PROLJEĆE 2018 GODINE

Hits: 2517

Nakon što je u aprilu 2016 godine postavljen “kamen temeljac” za izgradnju zgrade Univerziteta u Goraždu, nepoznati nesavjesni počinitelji otuđili su “kamen temeljac” nekoliko mjeseci kasnije čime nije mogla započeti gradnja zgrade.

Menadžment Univerziteta odlučio je postaviti novi “kamen temeljac” već na proljeće 2018 godine kako bi gradnja počela najkasnije 2030 godine – sapšteno je iz ove visokoobrazovne ustanove.

– Opet ćemo postaviti “kamen temeljac”, i ako ga opet otuđe, mi ćemo postaviti novi, i ne mogu nas obeshrabiti u postavljanju. Hvala Bogu pokrenuta je fabrika za proizvodnju temeljaca, i sad ih imamo koliko god bude trebalo. Kad god “kamen temeljac” neko odnese mi smo u stanju postaviti jedan više, a nastojaćemo da svaki naredni bude  ljepši, veći i graciozni, kažu predstavnici Univerziteta.

Foto: Kamen postavljen 1.aprila 2016

Sa gradnjom Univerziteta namjerava se početi već 2030 godine poručuju iz ove obrazovne ustanove.

– Nema dileme, studenti trebaju sačekati još 10 maksimalno 15 godina kako bi ušli u novu zgradu Univerziteta. Vrijeme je relativna stvar, brzo će to proći, poručuju sa Univerziteta.

VEZANI TEKST: Nestao kamen temeljac za Univerzitet

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.