PREDSTAVNICI NAŠE STRANKE I SVJETSKE BANKE O OBALOUTVRDAMA U GORAŽDU: NEĆE BITI PODRŽANO NIŠTA ŠTO NIJE ADEKVATNO ZA GRAĐANE GORAŽDA

Hits: 63

Jučer su predstavnici Naše stranke održali sastanak s predstavnicima Svjetske banke povodom izgradnje obaloutvrda u Goraždu. U ime Naše stranke sastanku su prisustvovali Sanela Klarić i Ibrahim Delić, a u ime Svjetske banke: Emanuel Salinas, Igor Palandžić i Samra Bajramović.

Obaloutvrde se finansiraju kreditom podignutim kod Svjetske banke.

Naša stranka se u više navrata usprotivila načinu na koji se obaloutvrde grade – kao betonski zidovi koji sprečavaju pristup rijeci pa čak i pogled na nju.

Predstavnici Svjetske banke su izrazili zadovoljstvo sa svim projektima koji se tiču zaštite građana i imovine od poplava širom BiH.

Naša stranka je informisala Svjetsku banku o žalbama i o problemima vezanim za projekt u Goraždu, koji uključuju, između ostalog, i tvrdnje da su planirana rješenja neadekvatna, koja građanima umanjuju kvalitet života, ugrožavaju okoliš te fizički odvajaju građane od rijeke.

Svjetska banka je od predstavnika Naše stranke zatražila da se dostave činjenične i objektivne informacije o iznešenim tvrdnjama, naglašavajući da je pojašnjenje tvrdnji neophodno kako bi se pronašla praktična i izvediva rješenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.