SDP PRELOMIO ODLUKU: ŽELJKO KOMŠIĆ BIĆE ZAJEDNIČKI KANDIDAT IZ REDA HRVATSKOG NARODA!

Hits: 700

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH na današnjoj sjednici je još jednom zaključilo da građanski blok u Bosni i Hercegovini može ukupno imati maksimalno tri kandidata za Predsjedništvo BiH, uključujući Željka Komšića kao zajedničkog kandidata iz reda hrvatskog naroda.

Kako “Slobodna Bosna” doznaje SDP će prvi put nakon rata pozvati svoje članove da glasaju za tri kandidata za članove Predsjedništva BiH. SDP će predložiti vlastite kandidate iz reda bošnjačkog i srpskog naroda a podržat će i kandidata sestrinske partije DF-a, Željka Komšića, za poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

SDP je danas osudio “neutemeljne i neistinite tvrdnje pojedinih medija i političkih zvaničnika da će SDP BiH samostalno predložiti tri kandidata”.

SDP će o kandidatima iz reda bošnjačkog i srpskog naroda, donijeti konačnu odluku u koordinaciji sa ostalim činiteljima građanskog bloka, saopćeno je nakon sjednice.

– Na sjednici je naglašena bojazan kako SDA i HDZ BiH ne žele bilo kakve izmjene izbornog zakonodavstva, jer bi na taj način sudbina formiranja Doma naroda FBiH ostala u rukama Centralne izborne komisije BiH, nad kojom evidentan utjecaj imaju vladajuće stranke. SDP BiH smatra da se rješenje za izmjene izbornog zakonodavstva mora pronaći što prije u institucijama BiH, uz učešće svih domaćih političkih aktera i podršku međunarodne zajednice – kaže se u saopćenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *