SINDIKAT ZDRAVSTVENIH RADNIKA BPK GORAŽDE: VLADA NAS JE IZIGRALA I MORA SNOSITI POSLJEDICE ZA SVE IZVJESNIJI NOVI ŠTAJK

Hits: 2972

Granski kolektivni ugovor potpisan za uposlene u zdravstvu potpisan je prije četiri mjeseca, ali Vlada BPK Goražde nije učinila ništa na njegovom sprovođenju, upozorili su iz Sindikata zdravstvenih radnika BPK Goražde. Podsjećajući na 17 dana štrajka, mukotropne pregovore i postignuti kompromis, koji je doveo do potpisivanja ugovora i početka rada zdravstvenih radnika u ovom Kantonu, iz Sindikata ističu kako se uposleni u zdravstvu sada osjećaju izigiranim i prevarenim jer Vlada ne samo da nije učinila ništa na provedbi dogovorenog već konstantno opstruira primjenu potpisanih dokumenata.

– Sindikat je, nakon dugog i strpljivog čekanja od  gotovo 4 mjeseca, prinuđen reagovati ovim obavještenjem za javnost. Vlada BPK je svojim neodgovornim i nekorektnim ponašanjem stvari vratila skoro na početak pregovora, te mora biti svjesna da, kao isključivi krivac za novonastalu situaciju, mora snositi odgovornost za sve izvjesniji novi štrajk, pokretanje tužbi pa čak i povlačenje potpisa na aneks granskog kolektivnog ugovora – saopćeno je iz Sindikata uposlenih u zdravstvu BPK Goražde.

– Od članstva smo dobili punu podršku za sve opcije, od novog štrajka, pokretanja tužbi do povlačenja potpisa. Tražimo da Vlada ispoštuje ono što je potpisala, a na narednoj sjednici ćemo odlučiti o konkretnim koracima – kazao nam je predsjednik sindikata, Emir Baščelija.

AVAZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.