ŠKOLE U BPK GORAŽDE UVODE NOVI PREDMET: „POŠTOVANJE VLASTI I OSNOVE KONTROLISANJA MEDIJA“

Hits: 2832

Srednje škole od sljedeće školske godine uvode novi obavezni predmet pod nazivom “Poštovanje vlasti i osnove kontrolisanja medija”.

Kantonalno ministarstvo obrazovanja odlučilo je da ovaj predmet uvede jer se pokazalo da mladi ne razumiju u dovoljnoj mjeri značaj poštovanja vlasti i koliko je važno da se protiv nje ne buni i ne protestuje, te da se vjeruje svakoj objavljenoj informaciji u medijima.

Kako se navodi iz  resornog ministarstva veliki broj djece je zapušten jer ih vaspitaju roditelji, ta djeca mnogo čitaju i nažalost misle svojom glavom što nije dobro ili bolje reći nije dopustivo, jer kako se navodi iz ministarstva i Vlade kantona ti učenici moraju da vjeruju isključivo političarima i medijima.

– Mnoge učenike i općenito mlade danas na pogrešan put izvode roditelji koji su takođe vjerovali svojim roditeljima, vidike proširivali čitajući i putujući. Riječ je, dakle, o mnogo dubljem problemu, o generacijski lošem obrazovanju i vaspitanju, a to se ne može ispraviti preko noći – navode u ministarstvu  obrazovanja,  uz najavu da će uskoro biti objavljena dva nova udžbenika: „Sovin hot – dog bukvar“ za đake prvake kao i „Čitanka – Svi govori Šemsa vođe na putovanjima u Turskoj.”

Tekst je SATIRIČNOG karaktera i svaka sličnost sa institucijama je slučajna …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: