(SNIMAK) MUSIĆ JE OBJAVIO SNIMAK O POLITIČKOJ TRGOVINI SDA, IZBAČEN JE IZ STRANKE. SAD JE PROCURIO NOVI, JOŠ SKANDALOZNIJI

Hits: 2177

Ogroman politički skandal posljednih sedmica potresa Bosansko-podrinjski kanton. Sve je krenulo od snimka koji je na sjednici Skupštine BPK pustio Nijaz Musić.

Na snimku se čuje navodna “prodaja” MUP-a BPK i bolnice za ukupno 50.000 KM, a sve u režiji SDA i Goraždanske priče.

Kulminacija je to unutrašnjih borbi unutar Vlade BPK koju vodi Aida Obuća (SDA). Sukob je krenuo kada se od (sad već bivše) ministrice policije Nizame Rišljanin tražilo da nezakonito poništi konkurs za policajce.

Dakle, Nijaz Musić objavio je snimak u kojem se čuje, kako tvrdi, kriminal i politička trgovina, dok je Rišljanin odbila nezakonito poništiti konkurs, kako bi se raspisao novi za podobne.

Zastupnik Musić za govornicom pustio snimak, “30.000 maraka za MUP, a 20.000 za bolnicu”

Zanimljivo je da su akteri famoznih snimaka ostali na svojim pozicijama, bez ikakve posljedice.

Kako je Raportu rečeno, upitno je i da li će Tužilaštvo BPK imati snage detaljno provjeriti navode sa snimka.

U međuvremenu, procurio je novi snimak, koji je u posjedu Raporta.

Snimak je nastao 12. janura 2021. godine. Sastanku su prisustvovali Edim Fejzić (šef Goraždanske priče), Mirsad Žuga (šef SDA BPK) te Muradif Kanlić (SBB). Sastanak je održan u kancelarijama SBB-a.

Na snimku se mogu čuti pritisci na komesara policije Mirsada Hrapu da promijeni sastav komisije za konkurs na kojem se treba uposliti 25 kadeta u Upravu policije “na zadovoljstvo svih njih”.

Poslušajte:

Izvor – raport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.