U BPK-u PROJEKT UTOPLJAVANJA UZ PODRŠKU VLADE KANTONA SARAJEVO

Hits: 92

Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća i direktor Građevinskog preduzeća (GP) “Drina“ Hajrudin Vlajčić danas su potpisali ugovor za realizaciju projekta utopljavanja stambene zgrade u ulici Prve slavne višegradske brigade.

Riječ je o nastavku ranije započetog projekta. U ove svrhe bit će utrošeno više od 75.000 KM, a sredstva su osigurana uz podršku Vlade Kantona Sarajevo.

– Riječ je o izradi termo fasade na zgradi od 11 spratova u ulici Prve slavne višegradske brigade, gdje živi veliki broj građana i smatram da ćemo ovim projektom doprinijeti kvaliteti njihovog života, ali i zaštiti okoliša, što je jako bitan segment ovih projekata. Kanton Sarajevo je namjenski na račun BPK doznačio 50.000 KM, a ostatak neophodnih sredstava obezbijeđen je od Vlade BPK i drugih donatora – pojasnila je premijerka BPK Goražde.

Dodala je da sa sličnim projektima kantonalna Vlada planira nastaviti i u narednoj godini.

– Iz tog razloga smo protekle sedmice imali i posjetu predstavnika UNDP-a. Ministar za urbanizam Bojan Krunić i ja delegirali smo ovakve projekte, tako da će u 2020. godini UNDP kao neko ko želi podržati ovakve projekte, biti jako prisutan na ovom području – istakla je Obuća.

Što se tiče projekta utopljavanja stambene zgrade u ulici Prve slavne višegradske brigade, početak radova sačekat će ljepše vremenske prilike.

FENA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.