UDRUŽENJE “SRBSKA ČAST” RADI NA FORMIRANJU PARAVOJNE FORMACIJE U REPUBLICI SRPSKOJ

Hits: 2097

Bosanskohercegovačke obavještajno-sigurnosne službe raspolažu saznanjima da udruženje “Srbska čast” radi na formiranju paravojne formacije u Republici Srpskoj, potvrdio je za Klix.ba ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

“Raspolažemo tim informacijama već duže vrijeme. Prikupili smo dosta informacija vezano za to”, rekao je Mektić.

Istakao je kako nikakve detalje ne može još uvijek iznositi u medije s obzirom na to da će detaljni izvještaj biti dostavljen Tužilaštvu BiH. Mektića smo pitali i da li je tačno da je kompletan proces formiranja paravojnih formacija povezan s vlastima u entitetu Republika Srpska.

“Ne bih davao operativne informacije. Sve što imamo dostavit ćemo Tužilaštvu BiH. Iznošenjem bilo kakvih detalja raskrinkao bih kompletnu obradu tog predmeta”, kazao je Mektić.Žurnal je danas objavio kako predsjednik “Srbske časti” iz Republike Srpske Igor Bilbija vrši regrutaciju osoba iz kriminalnog miljea koji će činiti okosnicu buduće paravojne formacije.

Pripadnici “Srbske časti” fotografisani su 12. decembra 2017. godine u crnim majicama i maskirnim uniformama u sali za sjednice Narodne Skupštine Republike Srpske.

klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *