(VIDEO) BAŠIĆ: IZA MENE JE NAJBOLJA SEDMICA U KARIJERI, U FINALU SAM IMAO I MALO SREĆE!

Hits: 147

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić pobjednik je ATP turnira u Sofiji, vrijednog pola miliona eura, a nakon ovog velikog uspjeha Sarajlija nije krio zadovoljstvo svojim nastupom.

“Hvala svima koji su došli danas da nas uživo gledaju u finalu. Hvala mojoj porodici i treneru. Također, želim zahvaliti Copilu na fer igri i dobrom meču te sudijama i sponzorima koji su organizovali turnir u Sofiji. Meni je ovo bilo prvo finale u karijeri. Imao sam i malo sreće protiv Copila. Ova sedmice je svakako bila u najbolja u mojoj dosadašnjoj karijeri, jer sam se probio i među top 100 tenisera na ATP listi. Uživao sam u Sofiji i nadam se da ćemo se vidjeti i naredne godine”, rekao je Bašić nakon meča.

Podsjetimo, Bašić je nastup u Sofiji izborio kroz kvalifikacije, a u finalu je danas pobijedio Rumuna Mariusa Copila rezultatom 7:6, 6:7, 6:4 i došao do prve ATP titule u karijeri.

Pobjedom u Sofiji Bašiću je osim 89.000 eura osvojio i 250 bodova, koji mu donose rekordan plasman na narednoj ATP listi, na kojoj bi trebalo da napreduje na 77. mjesto.

klix.ba

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.