VIDEO + FOTO/ OBILJEŽEN DAN STŠ ”HASIB HADŽOVIĆ”

Hits: 1399

U Srednjoj tehničkoj školi ”Hasib Hadžović” 17. april obilježava se kao Dan škole. Tako je bilo i ove godine. Uposlenici i učenici škole organizovali su prigodan program, koji je otpočeo u jutarnjim satima sportskim takmičenjima učenika srednjih škola. Nakon takmičenja u holu škole postavljena je izložba učeničkih radova nakon čega je u sklopu programa organizovan Dan otvorenih vrata i upoznavanje učenika osnovnih škola sa osnovama rada srednje tehničke škole, te prezentacija učeničkih radova ove škole.

VIDEO: Dan STŠ “Hasib Hadžović”

Na kraju je povodom Dana škole održana Svečana sjednica Nastavničkog vijeća u sklopu koje je organizovano druženje sa zvanicama u okviru kojeg je prezentovan rad i uspjesi škole u protekloj godini. U svom obraćanju u sklopu svečane ceremonije direktor STŠ ”Hasib Hadžović” Bečić Rifet se zahvalio svim prisutnim, te naglasio važnost ove škole za naš grad kroz historiju.

FOTO: Dan STŠ “Hasib Hadžović”

Obilježavanju Dana STŠ ”Hasib Hadžović” prisustvovale su brojne zvanice među kojima i načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović koji je ovom prilikom Direktoru, profesorima i učenicima, čestitao Dan škole, te naglasio  kako ovaj  datum zaista predstavlja krunu višegodišnjeg postojanja i uspješnog djelovanja ove, za naš grad, posebno značajne ustanove, koja je iznjedrila generacije uspješnih učenika na koje smo ponosni, jer su naš grad uspješno predstavili na brojnim takmičenjima širom svijeta, a sa mnogih su donijeli značajna priznanja. On je ovom prilikom naglasio kako je Općina Goražde do sada pomagala rad ove škole i da će to i dalje nastaviti.

FOTO: Dan STŠ “Hasib Hadžović”

STŠ ”Hasib Hadžović” utemeljena je u prošlom stoljeću, tačnije 1961. godine. Te davne 1961. godine formirana je hemijska struka, a od 1964. godine upisana je prva generacija mašinskih tehničara. To su i do danas ostale dvije temeljne struke ove škole. Posebno značajna činjenica je da je Tehnička škola u Goraždu imala regionalni značaj i da su iz njenih klupa iznikli stručni kadrovi potrebni za industriju ne samo Goražda već cijele regije. U to vrijeme ova škola naziva se Hemijska tehnička škola. Današnji naziv Srednja tehnička škola ”Hasib Hadžović” dobila je 1996. godine otkad nosi ime istaknutog profesora matematike i direktora ove ustanove, Hasiba Hadžovića.

Gorazde Portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: