VLADA BPK GORAŽDE IZDAJE MONOGRAFIJU: SVE PREDIZBORNE LAŽI O GRADNJI BRZE CESTE GORAŽDE – SARAJEVO

Hits: 430

Vlada BPK Goražde izdaće monografiju svih dosadašnjih predizbornih obećanja o gradnji brze ceste Goražde –Sarajevo. Kako ekskluzivno saznaje gorazdeportal.com u monografiji će se naći tekstovi i fotografije svih dosadašnjih kantonalnih i federalnih premijera i njihove slike prilikom polaganja kamen temeljca i obećanja o tome kako će gradnja puta uskoro početi.

–Monografija pod nazivom: „20 godina predizbornih laži o gradnji brze ceste Goražde –Sarajevo“ obilovaće mnoštvom fotografija do sada položenih kamen temeljca još od premijera Edhema Bičakčića iz 1998 godine, pa sve do 2018 godine kada će kamen položiti „Fadil Novalić“. Na neki način želimo obilježiti dvije decenije kako obećavamo brzu cestu Goražde –Sarajevo i naravno fascinantno je da nam ljudi još uvijek vjeruju. Zato im hvala mnogo –kaže premijer kantona.

Premijera monografije „20 godina predizbornih laži o gradnji brze ceste Goražde –Sarajevo“ planirana je 7.oktobra 2018 godine u 20 sati, tačnije odmah nakon što se zatvore birališta i objave rezultati općih izbora.

–Ovo neće biti posljednja monografija o obećanjima o gradnji brze ceste Goražde –Sarajevo. Svakako planiramo da objavimo monografiju i 2028 godine kada će biti proslavljeno 30 godina od prvog obećanja o gradnji brze ceste –riječi su premijera.

Iz Vlade su zahvalili svima koji i dalje vjeruju predizbornim obećanjima uz konstataciju kako je bolje da vjeruju predstavnici kantonalne i federalne vlade nego svojim očima i svom mozgu.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima

gorazdeportal.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.