VLADA BPK GORAŽDE RASPISALA TENDER ZA NABAVKU NOVIH MINISTARA

Hits: 5914

Vlada BPK Goražde raspisala je danas tender za nabavku novih ministara koji će, ukoliko opet dođe do rekonstrukcije Vlade, dobiti ministarske pozicije.

Na osnovu člana 35. o javnim nabavkama pripremeljna je konkursna dokumentacija o javnoj nabavci ministara i prema riječima odgovornih u Vladi sve će biti provedeno u skladu sa svim potrebnim procedurana. U otvorenom konkursu za nabavku novih ministara predstavljena je specifikacija i pojedinosti kakvi su to ministri poželjni i kakvi će imati prednost u odnosu na sve ostale konkurente.

Osnovni uslov, kako su nam pojasnili u Vladi, je da budući ministar bude pripravnik sa tek završenim fakultetom. Prednost u imenovanjima za ministre u Vladi BPK Goražde, u narednom periodu imaće  oni koji nisu završili fakultet, zatim oni koji studiraju na Interancionalnom Univerzitetu u Goraždu, te na kraju, ali ipak ne manje važno,  kandidati  koji nemaju niti jednog dana radnog staža.

Kako naglašavaju u Vladi, vodi se računa o prostoru BPK Goražde, tako da su prema njihovom mišljenju uvršteni svi najznačajniji kriteriji za nabavku novih ministara.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

gorazdeportal.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.