Istraga u ovom predmetu još traje, a kako je za Faktor kazao postupajući tužilac Tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona Mirsad Bilajac, u istragu je uključen veći broj policijskih agencija, koje poduzimaju intenzivne mjere i radnje s ciljem rješavanja ovog misterioznog slučaja.

– Istraga i dalje traje. Vrše se provjere onih tragova i saznanja do kojih se došlo u dosadašnjem radu, ali vam u cilju zaštite istrage ne mogu otkrivati previše detalja – kazao je Bilajac.

On je na naš upit potvrdio da se nedavno saslušan veći broj osoba, koje su ispitane i na poligrafu, ali dok se ne dođe do nekih jasnijih pokazatelja ne može se još govoriti o osumnjičenima.

– Šaljemo materijale na vještačenja u određene institute, vrše se potrebne provjere – vozila, ljudi, telekomunikacija, snimaka videonadzora – svega što nam struka i nauka nalaže – kaže Bilajac.

Kako se neposredno nakon ubistva moglo čuti, Raščić je upucan iz pištolja “tetejac”. Do toga se došlo nakon što je pronađena čahura i zrno kalibra 7,62 mm, koje su vješačene u Federalnoj upravi policije, te je utvrđeno da pripadaju toj vrsti oružja.

Prilikom napada koji se dogodio u mrkloj noći, s obzirom na to da je bilo oko 22 sata i zimsko doba, nije bilo očevidaca, a također pasaž u ulici 43. drinske brigade nije pokriven videonadzorom.

Sada istražitelji moraju povezati više indicija i tragova, a kako bi konačno mogli sklopiti mozaik ovog svirepog napada, čiji motiv do danas nije jasan.

Članovi Almirove porodice neposredno nakon događaja kazali su da nemaju predstavu ko bi ga i zbog čega napao.

Nakon što je završio fudbalsku karijeru, Raščić se posljednjih godina bavio ugostiteljstvom i držao je kafić u Goraždu.

faktor.ba